joi, 16 ianuarie 2014

5 ani de la finalizarea Procesul României de la Haga


Echipa României


Iată ca timpul a trecut foarte repede şi deja am ajuns la momentul în care aniversăm 5 ani de când Curtea Internaţională de Justiţie se pronunţa în cauza privind Delimitarea Maritimă la Marea Neagră. Emoţile şi bucuria din ziua de 3 februarie 2009 sunt însă, pentru mulţi, foarte proaspete, pentru că astfel de sentimente nu se uită uşor. România a obţinut atunci aproape 80% din zona aflată în dispută, adică 9700 km² de platou continental şi zonă economică exclusivă. Acest rezultat a constituit prima extindere de jurisdicţie suverană şi drepturi suverane ale României după 1918.

Aniversarea celor 5 ani de la Proces este un bun moment pentru a reactiva acest blog şi pentru a vă împărtăşi planurile pe care Ministerul Afacerilor Externe le are pentru a marca în mod corespunzător acest moment remarcabil al diplomaţiei româneşti.

Aşadar exact la 3 februarie va fi organizată, la sediul MAE, conferinţa internaţională „România şi Curtea Internaţională de Justiţie. 5 ani de la Hotărârea privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră”. Vom posta în curând programul evenimentului şi detalii despre invitaţii noştri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu